.harus fikirkan poket masa depan.

Friday, July 8

retake,repeat and re-sit


[gmbr dari google]

ada sape-sape boleh tolong explain x perbezaan mereka?
xnak jawapan seperti
-ejaan x same dan sewaktu dgn nye
kalau x nak explain kat comment aku 
korang buat lah kat blog korang 
nanti bagi link then gua bace

aku nak tahu betul ke kalau kite retake
grade yang kite dpt x kan cecah A sbb grade lame + grade baru then bahagi dua
betul ke weh betul ke?

then re-sit tu ape plak?
sbb sir aku ckp retake tu sme cam repeat
kalau re-sit lain cite die

so ape kate anda?
please tolong saya!
dalam kebingungan ni!


like it or leave it ♥

8 comments:

ikin hamdan said...

kalau repeat, by hook o by crook, mmg kena amek smula..means utk yg dpt c- & ke bawah..

klu re-sit, utk yg dpt c & ke atas..tak wajib amek pon..terpulng pada individu trsebut :) cuma klu fkm, lec aku cakp kalu nak re-sit paper, kne extend satu sem then amek la ape-ape paper yg ko rse nk baiki grade.. biasanya senior wt cmtu if diorg nak baiki pointer..

yg pntg, smada re-sit o repeat, dua2 akan amek grade yg baru klu tak silap :)

.waniey jamaludin. said...

ooo..means kalau untuk re-sit tu x leh wat time skrg ke?
wajib extend jugak?

.waniey jamaludin. said...

btw thanxx

ikin hamdan said...

lec ckp ng aku cmtu lah..tapi aku ase myb atas budi bicara gk. :)

.waniey jamaludin. said...

oooooo~phm ckit2...aku tgah tnye sir zul ni.
die ade gak bgtau yg same..
thanxx tau

أديبه اسماعيل said...

sal? ko nk amek paper termo balik ke?

Hafizi Jani said...

haissh~ malas nk cite la~hehehe

.waniey jamaludin. said...

dibah: antara thermo or calculus kot...nnti nek sem kene tnye en faridh lah ni..

pijie: cite rr cite rr